Anvelope SH Dej

Anvelope Auto Dej

Anvelope SH Dej reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Anvelope SH Dej: Anvelope Auto Dej.

Alegerea anvelopei trebuie sa se faca in conformitate cu legislatia si cu echipamentele prevazute de constructorul vehiculului sau de un organism oficial (dimensiune, indici de incarcare si viteza, structura etc.)

In functie de legislatia in vigoare si din motive tehnice, este fie obligatoriu, fie recomandat sa utilizati doua anvelope de acelasi tip pe aceeasi osie.

Conform Regulamentului ECE nr. 30, anvelopele de acelasi tip sunt anvelopele care nu difera din punct de vedere al:

  • fabricantului
  • dimensiunii
  • categoriei de utilizare (conditii normale de utilizare, zapada, utilizare temporara)
  • structurii (diagonala, radiala, runflat)
  • indicelui de viteza
  • indicelui de sarcina
  • latimii

Se recomanda montarea unor anvelope cu uzura comparabila pe aceeasi osie.

Trebuie luate in considerare conditiile de utilizare a anvelopei pentru ca performantele sale sa corespunda asteptarilor utilizatorului.

Evitati sa achizitionati anvelope de ocazie sau utilizate a caror provenienta nu o cunoasteti. Inainte de montare, aceste anvelope trebuie verificate atent de un specialist.

Legislatia anumitor tari impune o diferenta maxima de uzura.

Pentru siguranta si control in deplasare, Michelin recomanda ca in cazul in care se inlocuiesc doar doua anvelope, anvelopele noi sau mai putin uzate sa fie montate pe osia din spate. Recomandarea este valabila pentru vehiculele cu tractiune pe osia din fata si pentru cele cu tractiune pe osia din spate, echipate cu anvelope de aceeasi dimensiune pe ambele osii. Presiunea anvelopelor trebuie ajustata astfel incat sa se respecte indicatiile constructorului.