Ce reguli trebuie sa respecte vulcanizarile

Ce reguli trebuie sa respecte vulcanizarile

1_21Legalitatea functionarii 

Toate service-urile auto indifferent de serviciile pe care le ofera trebuie sa fie autorizate RAR. Autorizatia RAR trebuie sa fie asezata intr-un loc in care sa fie usor de observat.

 Verificarea sigurantei produselor care sa nu puna in pericol viata sau sanatatea utilizatorilor 

Buletine de verificare metrologica pentru instrumentele folositemanometru presiune, subler adancime (cu care se masoara adancimea profilului anvelopei) si cheie dinamometrica, care trebuie sa fie utilizata la strangerea prezoanelor in service.

 - Garantie pentru lucrarile efectuate (care este diferita fata de garantia primita la cumpararea bunurilor ca jante, anvelope etc.; practim trebuie sa primiti 2 garantii daca cumparati si montati anvelopele in acelasi service, si chiar 3 in cazul in care achizitionati si jante); pe ''garantia pentru montaj'' trebuie sa fie notate detaliat toate lucrarile efectuate, materialele folosite, presiunea cu care s-au umflat anvelopele si cuplul de strangere a prezoanelor. Certificatele de garantie trebuie sa fie semnate si de beneficiarul lucrarilor, in acest fel clientului ii este clar ce servicii au fost prestate si daca i-au fost respectate intocmai cerintele.

Sfaturi la cumpararea si inlocuirea  anvelopelor in  unitatile de vulcanizare:

• Unitatea de vulcanizare trebuie sa va informeze  daca in cursul interventiei un element  se poate defecta sau este defect si exista riscul unei defectiuni iminente (care poate constitui un risc pentru securitatea dumneavoastra) si  pentru a obtine acordului de reparare;

• Unitatea de vulcanizare  are obligatia sa va restituie piesele inlocuite;

• Daca veti cumpara anvelope din service-uri trebuie avut in vedere:
- sa nu prezinte taieturi profunde, crapaturi, deteriorari, uzura neuniforma pronuntata (pentru anvelope second hand);
- adancimea profilului principal ( zona centrala de ¾ din latimea benzii de rulare) sa fie minim 4 mm atat pentru anvelopa de vara, cat si pentru anvelopa de iarna (pentru anvelope second hand);
- anvelopele noi nu trebuie sa prezinta urme de montaj sau de rulare (adancimea profilului unei anvelope noi este intre 7-9mm) 
- informatiile de baza continute pe peretele lateral (flancul) anvelopei referitoare la marcajele producatorului sa fie vizibile:
●  latimea sectiunii anvelopei in mm;
●  caracteristici de iarna (simbolul de iarna);
●  diametrul jantei in inch;
●  denumirea marcii si profilului anvelopei.
- acordarea garantiei de conformitate de minim 2 ani la anvelopele noi si minim 1 an la anvelopele second-hand.

Afisarea preturilor 

Este obligatori ca firma sa  afiseze preturile cu TVA inclus pentru toate serviciile pe care le ofera . In asa fel  clientul poate face niste calculi inainte de a comanda efectuarea evitand  riscul unei surprize neplacute in momentul platii. De asemenea firma este obligata sa emita facture.